مزایا و معایب داشتن بیزینس کوچ حرفه ای در زندگی کسب و کار چیست ؟

در دنیای مدرنی زندگی میکنیم، که کسب و کارها با سرعت بیشتری در حال پیشرفه شدن هستند و محیط رقابت از هر زمان دیگری آماده است. در دنیای مدرن شاید سخت به نظر برسد که کسب و کاری بتواند هم زمان با تغییرات صنعت و علم پیش برود و هم در راستای استراتژیهای فروش، بازاریابی و مدیریت خود نوآوری و رونق داشته باشد. اما استفاده از مربی یا کوچ کسب و کار اقدامی نیست که دشوار و نشدنی باشد و صرفا جنبه لوکس و رتبه بالایی داشته باشد، بلکه داشتن یک فرد ماهر و با تجربه در زمینه کسب و کار امری ضروری است و یکی از الزامات . اساس کسب و کار به شمار میرود.چه کسب و کار خود را به تازگی آغاز کرده باشید و چه کسب و کار خود را با چندین دهه تجربه ایجاد کرده باشید، داشتن یک مربی کسب و کار به شما کمک خواهد کرد که آگاهانه به سمت پیشرفت و نوآوری حرکت کنید و خیلی زودتر از زمانی که انتظارش را داشتید شاهد پیشرفت خود باشید مزایای داشتن بیزینس کوچ در کسب و کار از ورزشکاران گرفته تا رهبران سیاسی و صاحبان کسب و کارها، بهترین و برجسته ترین افراد در هر حوزه و صنعتی، یک کوچ دارند. کوچ به شما کمک می کند تا به اهداف اولیه خود دست پیدا کنید. کوچ در تمامی طول مسیر شما را همراهی می کند و مدام به شما و تیم شما انگیزه می دهد تا حرکتی رو به جلو داشته باشید و این به معنی به دست آوردن نتایجی که هر روز بهتر و بیشتر می شوند. با کمک بیزینس کوچ می توانید محدودیت های موجود را شناخته و موانعی که اجازه نمی دهند شما و کسب و کارتان پیشرفت کنید را بتوانید از سر راه بردارید. در ادامه این مقاله به مزایای داشتن بیزینس کوچ بیشتر پرداخته ایم با ما همراه باشید.
بیزینس کوچینگ به چه معنی است ؟
مربی کسب و کار چه فردی می تواند باشد ؟
برای شخصی که میخواهد سازی را بیاموزد، بهترین راهکار این است که به یک معلم موسیقی مراجعه کند. برای ورزشکاری که تصمیم دارد آمادگی جسمکانی و مهارت خود را گسترش دهد، بهترین راه کار این است به گروهی بپیوندد که یک مربی فوق العاده و قوی داشته باشد. همین منطق در زمینه توسعه کسب و کار نیز وجود دارد . کوچ یا مربی کسب و کار ها عموما افرادی باتجربه هستند که راهکار های داشتن یک بیزینس موفق را میدانند. کوچهای کسب و کار افرادی هستند که یا صاحب کسب و کار بودهاند و یا مدت زمان طولانی را در کسب و کارهای مختلف گذرانده اند و با تخصص و تجربهای که به دست آوردهاند، به صاحبان کسب و کارهای مختلف کمک میکنند تا به اهداف خود برسند. روزانه با صاحبان کسب و کاری مواجه میشویم که تمایل دارند کسب و کار خود را رونق دهند و موانع متعدد را از سر راه خود بردارند ، اما آن ها نمیدانند که چگونه باید به منابع موثق و حرفه دسترسی پیدا کنند. روش صحیحی است که با جستجو کردن در اینترنت، میتوان به مجموعهای از مطالب و نوشتههای آنلاین دسترسی پیدا کرد که راه کار های بسیاری را برای راهاندازی و توسعه کسب و کار ارائه میدهند، اما این راهکار ها راه حل های عمومی هستندکه در دسترس همه وجود دارد اما این راهکار ها توسط یک مربی کسب و کار مشخص و حرفه ای تبیین نشد است .کوچهای کسب و کار،هر نوع کسب و کار را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می دهند تا راهکار های متناسب و کاربردی در جهت همان کسب و کار را به صورت حرفه ای ارائه دهند .
یک مربی کسب و کار باید از چه ویژگیهایی برخوردار باشد؟
- یک مربی کسب وکار در بررسی و حل مشکلاتی که برای کسب و کارها، علل خصوص کسب و کارهای کوچک پیش میآید، تجربه های زیادی دارد و راهنمایی های لازم را ارائه میدهد تا در مقابله با مشکلاتی که برایشان به وجود آمده است ، آگاهانه تصمیم بگیرند .
- یک مربی کسب و کار از خواسته و نیاز های صاحب کسب و کار که برای آن در تلاش است حمایت میکند و به عنوان یک همراه ، آن ها را ترغیب میکند تا با عوامل مختلف محیط کسب و کار مدارا کنند و در برابر پستی و بلندی هایی که در طول مسیر وجود دارد مقاومت بالایی از خودشان نشان دهند .
- یک مربی کسب و کار از سوی افراد حرفه ای و صاحبان سایر کسب و کارها، مورد اعتماد و احترام بالایی قرار دارد .
- یک مربی کسب و کار در بازه زمانی مشخص شده، تمامی تلاشش را میکند تا همراه با شما وارد تعامل شده و موفقیت در کسب و کارتان را ضمانت کند.
- یک مربی کسب و کار ، فردی مردمی و عاری از هرگونه افکار و انرژی منفی است،و چه بسا در برقراری ارتباط با مردم و کمک کردن به آنها علاقه بسیاری دارد و به راهکار های ارتباط افراد در کسب و کار مسلط است .
- یک مربی کسب و کار مانند یک معلم، قدم به قدم شما را راهنمایی میکند ، دانش و هر آنچه که در ذهن خود برای کسب و کار دارید را مدیریت کرده تا در کارآمدترین شکل ممکن، آن را به واقعیت تبدیل کنید .
- یک مربی کسب و کار اعتماد و عزت نفس بالایی دارد، به توانمندیهای شما در راستای پیشرفت کسب و کار اطمینان دارد و از دیدن رشد و توسعه کسب و کار شما خوشنود خواهد شد.
مزایای داشتن بیزینس کوچ در کسب و کار
افزایش میزان درآمد
با وجود بیزینس کوچ شما با مراحلی همچون هزینه ها، تجربه مشتریان و بازار بیشتر آشنا می شوید و یاد می گیرید که چگونه می توان این محدودیت ها را بهبود ببخشید تا درآمدتان افزایش یابد. کمک گرفتن از یک بیزینس کوچ حرفه ای، دروازه ای رو به پیدا کردن راه های درآمدی و سود بیشتر است. هر کوچ، فرآیند و روند مخصوص به خودش را در پیش می گیرد. شما باید کوچ مناسب خود را پیدا کنید، استراتژی مناسب را از او یاد بگیرید تا به پول و درآمد برسید.
آموزش عملی کردن ایدهها
فردی که به کوچینگ کسب و کار مشغول است؛ هدفش این است که به رویاهای افراد مختلف جامه عمل بپوشاند. ممکن است شما ایده هایی ناب برای شرکت و کسب و کارتان داشته باشید اما ندانید که از کجا باید شروع کرده و در چه مسیری حرکت کنید تا بتوانید رویاهایتان را محقق کنید. یک بیزینس کوچ حرفه ای می تواند برنامه ها و ایده های شما را ارزیابی کرده و میزان ثمربخش بودن آن ها را بسنجد و مراتب اجرای صحیح آن ها را برایتان مهیا کند.
ایجاد فرصت برای شبکه سازی
هر چقدر بیشتر در احاطه افراد موفق قرار بگیرید، به همان اندازه احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد شد. یک بیزینس کوچ کسب و کار، با افراد زیادی در ارتباط است و می تواند کسب و کار شما را به آن ها معرفی کند؛ بنابراین، کمک گرفتن از کوچ کسب و کار، می تواند برای شما سکوی پرشی برای شبکه سازی های بهتر و بیشتر باشد.
شنیدن نظرات بی طرفانه
یکی از نقاط مثبت کوچ حرفه ای برای کسب و کار این است که او بیشتر از شما سازمانتان را می شناسد و کاملا به عنوان شخصی بی طرف به صنعت یا شرکت و یا کسب و کار شما نگاه و توجه می کند. چنین فردی می تواند نگرانی هایتان را شنیده و بدون غرض شما را راهنمایی کند.
خارج شدن از حاشیه های اطراف حیطه کار
این مورد برای صاحبان کسب و کاری که رویکردی محافظه کارانه دارند، می تواند بسیار کارآمد باشد. یک بیزینس کوچ حرفه ای می تواند اهرمی برای ایجاد انگیزه، خارج شدن از حاشیه امن، ملاقات با افراد جدید و امتحان کردن راه های جدید باشد.
با فردی به گفتگو خواهید نشست که بیپروا است و از اصلاح ایرادهایتان هراسی ندارد
از مزایای داشتن بیزینس کوچ این است که شما را در مسیر موفقیت قرار می دهد . کوچ کسی است که از رو در رو شدن با شما هیچگونه بیم و ترسی ندارد و هر زمانی که خطایی از شما ببیند، فرا شما را راهنمایی میکتد و خطای شمار را اصلاح میکند. کوچهای کسب و کار، را هایی برای رسیدن به موفقیت ایجاد میکنند که امتحانشان را پس دادهاند و از این انرژی برخودارند که سطح کسب و کار شما را چندین پله ارتقا دهند.
یک مربی کسب و کار در چه حوزههایی میتواند کاربرد داشته باشد؟
وقتی فردی را به عنوان مربی در زمینه کسب و کارتان انتخاب میکنید، او باید در مدت زمان طولانی اما زمانی منظم با شما به صورت حضوری یا تلفنی و یا به صورت آنلاین جلسه برگزار کند و در مورد مشکلاتی که دارید، با شما گفتگو کند. این نوع از برقراری ارتباط سبب میشود که مجموعه و کسب و کارتان همواره در مسیر رسیدن به اهداف حرکت کند و به سمت یک دره عمیق پر از مشکلات منحرف نشود.
برنامهریزی کلی:
یک مربی کسب و کار، قدم به قدم با شما حرکت میکند و با شما همراهی میکند تا بتوانید یک برنامه اصولی و استراتژی درستی را برای کسب و کارتان ایجاد کنید ، نحوه بازاریابی و برنامه تبلیغات خود را اصلاح کنید، مدیریت بهتری در کلیه امور از جمله امور مالی داشته باشید و در مدیریت کلی محیط کار و زندگی فردی خود ، درخشش بیشتری را از قبل داشته باشید .
برنامهریزی برای بازاریابی و تبلیغات:
اصولا شخصی که وظیفه بیزینس کوچینگ را بر عهده دارد، در طراحی و اجرای و ساماندهی برنامههای تبلیغاتی و روابط عمومی تسلط دارد و یاری دهنده شما تا زمانی است که گامهای بلند و تاثیرگذاری را در این راستا بردارید.
برنامهریزی مالی:
یک مربی کسب و کار، حسابدار یا مسئول امور مالی شما نیست، ولی مدیر آن است که سطح آگاهی شما را در زمینه امور مالی، مدیریت جریان و پرداختی نقدی، استراتژیهای قیمتگذاری و … خدمت کارمندان را ارتقا دهد .
افکار های نادرست درمورد بیزینس کوچینگ :
در این قسمت، شش مورد از اندیشه ها و تصورت اشتباه را مطرح کرده ایم تادیدگاهی که مدیران کسب و کار در مورد کوچ یا بیزینس کوچینگ دارند در مقابل هر دیدگاه اشتباه، دیدگاه صحیح را بیان کردهایم. با مادر ادامه همراه باشید :
-
ما مشکلی در کسب و کار نداریم، پس مربی کسب و کار به درد ما نمیخوره !
در پاسخ به این باور نادرست باید گفت که کارایی و کاربرد یک مربی یا کوچینگ کسب و کار، فقط در حل کردن مشکلات خلاصه نمیشود؛ یکی از اصلیترین مزایای که یک مربی کسب و کار میتواند برای شما داشته باشد، این است که مشکلات موجود در کسب و کار را زودتر از آنکه عوامل مالی و فیزیکی در آن دخالت کند ، پیشبینی و شناسایی می کند و راه حل مناسب برای جلوگیری و مقابله با آن را به شما نشان می دهد . شاید شما هم اکنون با مشکلات و عوامل خاصی روبرو نباشید، ولی آینده محیط کسب و کار قابل پیشبینی نیست. همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده ، بنابراین یک مربی کسب و کار میتواند به یاری شما بشابد تا نقاط قوت را در شما افزایش داده و با وجود فضای رقابتی در حیطه تمامی کسب و کار ها به شما در عملکرد و رشد کسب و کار بهبود میبخشد .
-
داشتن مربی هزینه زیادی را لازم دارد و ما پول کافی برای انجام این کار نداریم!
نقطه کانونی این باور نادرست ، در این نهفته است که بیشتر افراد ، کمک گرفتن از یک مربی با سابقه در کسب وکار را به چشم هزینه گزاف و بیهوده میبینیم نه به چشم یک سرمایهگذاری. همه افرادی که کسب و کار کوچک، متوسط یا بزرگ دارند، سرمایه کافی برای پرداخت اجاره یا سایر هزینهها دارند، اما برای مراجعه به کوچ کسب و کار نه! نکته بسیار جالب اینجاست که مزایای داشتن بیزینس کوچ افراد تصور می کنند که مراجعه به یک مربی کسب و کار، ممکن است هزینه زیادی به همراه داشته باشد، در دراز مدت به نفع کسب و کار خواهد بود زیرا یک مربی کسب و کار، با راهکار هایی که ارائه می دهد به کسب و کار ها کمک میکند تا بودجه دریافتی بابت کارهای بینتیجه و اضافی جلوگیری شود و از طریق راهکار های مانند افزایش فروش، درآمد و .. کسب و کار افراد را بهبود میبخشد.
-
مربی کسب و کار خودش تمامی کارها را باید انجام دهد !
بیشتر صاحبان کسب و کار چه کوچک و چه بزرگ تصور میکنند وقتی به یک مربی کسب و کار رجوع کرده اند ، او موظف است که صفر تا صد همه ی کار ها را انجام دهد و صاحبان کسب و کار، فقط نظارت بر امور را داشته باشند ؛ در صورتی که این چنین که می اندیشید، نیست. قلب کوچینگ از جنس تغییر تحول و دگرگونی است و این تغییر، باید از جانب صاحبان کسب و کار صورت گیرد
-
بیزینس کوچینگ وقت زیادی را از ما میگیرد !
از مزایای داشتن بیزینس کوچ این است که تنها وقت شما را نمیگیرند، بلکه یاری دهنده آن هستند که در زمان خود صرفهجویی انجام دهید.آیا این سوال برای شما به وجود آمد که چطوری ؟ در پاسخ این سوال باید گفت که مربی به شما کمک میکنند کاری که قرار است انجام بدهید را در همان بار اول، درست و با برنامه ریزی انجام دهید . یک مربی منحصر به فرد و با تجربه ، میتواند در مفیدترین و کوتاه ترین حالت ممکن، شما را به هدفتان برساند. و کلیات و جزئیات مسیر را به شما نشان می دهد و راهنماییتان میکند که چیزی که آن را به تصویر می کشید به واقعیت تبدیل کنید . برای یک کسب و کار پیشرفته و با استراتژی، هیچ چیزی مهمتر از زمان برای او نیست و یک مربی کسب و کار آگاه است که نباید زمان شما را به هدر بدهد. درست است، در مراحل اولیه، پیادهسازی ، ایجاد استزاتژی و راهاندازی تک تک هدف ها زمان زیادی ببرد ، اما در دراز مدت وقتی به گذشته نگاه می کنید میبینید که یک فرد با تجربه که از قضا به آن مربی کسب و کار می گویند چه تاثیری در کسب و کار و آرزو هایی که به حقیقت پیوسته اند چه لذتی دارد .
-
با مراجعه به کوچ کسب و کار، مشکلمان به شکل آنی حل خواهد شد
مزایای داشتن بیزینس کوچ در کسب و کار درست مثل سایر انواع کسب و کار ها یک فرآیند توسعهای است. با یک مثال به ادامه مطلب بپردازیم . فرض کنید یک بازیکن فوتبال هستید و در پاس دان توپ به فرد دیگر مشکل دارید. در این لحظات، اگر مربی بیاید و روش درست ضربه زدن به توپ را به شما توضیح بدهد، شما بدون تمرین و توجه، بالافاصله آن توپ را ضربه میزنید و به یک فوتبالیست برتر در آن تیم تبدیل نخواهید شد. در بیزینس کوچینگ یا مربی کسب و کار نیز همین موضوع آشکار است. کوچ کسب و کار به کلیت کسب و کار شما نگاه میکند و تنها روی یک نقطه مشخص متمرکز نخواهد شد . برخی از کسب و کارها ممکن است به تازگی تاسیس شده باشند و در جستجوی این باشند که فروش و مقیاسشان را افزایش دهند. برخی دیگر از کسب وکار ها ارزش چندین ساله دارند و از فرهنگ و باورهای خاص خودشان پیروی میکنند. یک مربی کسب و کار راهکار های مخصوص به نیازهای هر کسب و کار را ارائه میدهد و در اختیار مدیر یا صاحب کسب و کار قرار میدهد و از او حمایت میکند تا راهکار ها را اجرایی کند.
-
مربی کسب و کار فقط به درد دلهای ما گوش میدهند و هیچ کار دیگری نمیکنند!
درست است که مربی های کسب و کار شنوندههای خوبی هستند و در همه حال همراه و همگام شما هستند ؛ اما شغل آن ها آنگونه که تصور می کنید ساده و راحت نیست! یک مربی خوب، از شما سوال میپرسد، با پرسیدن این پرسشها، اطلاعات بیشتری از شما به دست میآورد و با اطلاعاتی که به دست می آورد با شما در میان می گذارد و پیشنهاد هایی را جهت رشد و توسعه ارائه میدهد ، استراتژیها و برنامههای بهتری را تبیین کرده و با کمک شما آن را در کسب و کارتان به کار میبرد .
سوالات متداول در بیزینس کوچینگ:
بیزینس کوچینگ چه تفاوتی با منتورینگ دارد؟
منتورینگ به ارتباطی مانند ارتباط استاد و شاگرد گفته می شود که فرد به جهت ارتقا مهارت و کسب تجربه در کنار فردی با تجربه به نام استاد قرار می گیرد. این در حالی است که در بیزینس کوچینگ مراجعه کننده با کوچ یا مربی خود همراه و همگام می شود تا درطی فرآیندی توانمندی های خود را شناسایی و بهبود بخشد چه بسا ممکن است در راه رسیدن به هدف ها وجه تشابهی داشته باشند اما مسیر و عملکرد هر یک از آن ها متفاوت باشد.
چگونه بیزینس کوچینگ به رشد کسب و کار کمک می کند؟
بیزینس کوچینگ کسب و کار با تحلیل تجارت شما و اعضای آن مجموعه و همینطور تنظیم اهداف و فردی که به رشد حداکثری کسب و کار شما یاری می رساند و این مربوط به مدت همکاری و حضور مربی یا کوچ در کسب و کار شما نیست. رشدی که کوچینگ به تجارت شما اضافه می کند که در نهایت تاثیرات مثبت در دراز مدت مانند مهارت های موثر فردی در تجارت و کسب و کار ایجاد می کند.
آیا کسب و کارهای کوچک هم میتوانند از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنند؟
اهمیتی ندارد که کسب و کارتان چقدر کسترده یا نو پا باشد بیزینس کوچینگ به شما در سرعت روند پیشرفت کمک شایانی خواهد کرد. این کمک ها می تواند به رشد مالی ، مدیریتی و … مرتبط باشد. مشکل عدیده ای که در دیگر شرکت های کوچک وجود دارد این است که تمایل به پرداخت هزینه های یک بیزینس کوچ نمی باشند یا آن را کاربردی نمی دانند. در هر برهه ای از بیزینس کوچینگ باشند تمایل دارند این ارتباط را به پایان برسانند اما این را بدانید که نرخ بازگشت سرمایه کوچینگ بسیار بالا بوده و رضایت مشتریان آن نزدیک به 98٪ میباشد.
در اولین ملاقات بیزینس کوچینگ چه میگذرد؟
مربی یا کوچ ترتیب یک ملاقات معارفه را میدهد و در آن قرار سؤالهای بسیار متعددی درباره کسب و کار و زندگی مراجعه کننده می پرسد. این گفتگو چیزی در حدود 2 ساعت زمان می برد. بعضی از بیزینس کوچ ها پیش از شروع گفت و گوی معارفه یک پرسش نامه و یک قرارداد تهیه می کنند و از صاحب کسب و کار می خواهند به این پرسش ها پاسخ دهند و در صورت توافق قرارداد را امضا کنند. این جلسه معارفه اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که در وهله اول شرایط جلسات کوچینگ و نوع همکاری بیزینس کوچ با صاحب کسب و کار را مشخص می شود.
مسیر رشد تا ابد ادامه دارد..
بیزینس کوچ های حرفه ای در گفتگو با صاحبان کسب و کار، سعی می کنند به درک کلی از شرایط موجود و وضعیت موجود برسند. مربی صاحبان تجارت را برای شناخت توانمدی های درونی خودو غلبه بر موانع موجود بر سر راهشان و کمک به دستیابی موفقیتی ثابت، همراه و همگام می شوند. یک کوچ حرفه ای قادر است به گونه ای روند زندگی افراد را تغییر دهد که برای رشد پایدار و شکوفایی خود همواره انگیزه داشته باشد.
نتیجه گیری
مزایای داشتن بیزینس کوچ و بخصوص بیزینس کوچینگ و کاربرد آن در تجارت و کسب و کارهای گسترده و کوچک می آموزید که چگونه ارتقا و تسهیل گری توسط یک کوچ در کسب و کار اهمیت بالایی دارد و بیشتر تجارت یا کسب و کار ها موفق و برندهای نام آشنا، رشد خود را مدیون حضور کوچ های حرفه ای که کسب و کار آن ها را آنالیز و به کمک خودشان رشد داده اند هستند.
منبع: امیر ضیابخش
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.