نقش بیزینس کوچ در رسیدن به موفقیت صاحبان کسب و کار چیست ؟

بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار
آیا تاکنون درباره نقش یک بیزینس کوچ در تحول و پیشرفت کسب و کارها شنیده اید و یا از نقش کمک های بیزینس کوچ یا مربی کسب و کارها به افراد برای دستیابی به موفقیت آگاهی دارید؟ شواهد زیادی وجود دارند که نشان می دهند بیزینس کوچ یا مربی های کسب و کار می توانند مدیران اجرایی، کارآفرینان و رهبران فروش را وارد مسیر جدیدی از کسب و کار کند. حضور یک کوچ در مسیر حرفه ای افراد به آن ها کمک می کند تا هدف گذاری مناسب تری را در زندگی داشته و علاوه بر مبارزه ی مشتاقانه با مشکلات، بسیاری از نقص ها و عادات نامطلوب خود را اصلاح نمایند. در ادامه این مقاله قصد داریم نقش بیزینس کوچ در موفقیت افراد و کسب و کار ها را باهم بررسی کنیم با ما همراه باشید.
نقش بیزینس کوچ در موفقیت
نقش بیزینس کوچ در رسیدن به موفقیت صاحبان کسب و کار ها این است که بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند که بیزینس کوچینگ فقط برای کسب و کارهایی است که با مشکل مواجه شده اند و برای عبور از بحران به کمک و راهنمایی نیاز دارند. در حالی که بیزینس کوچینگ فضایی را فراهم می نماید که صاحبان کسب و کارها بتوانند چالش ها و مشکلات موجود را به فرصتی برای ارتقای عملکرد سازمانش تبدیل کند. مانند هر مربی دیگری، بیزینس کوچ به شما کمک می کند تا استعدادها، قابلیت ها و اهداف خودتان را به درستی بشناسید. بیزینس کوچ در تصمیم گیری های بزرگ و مهم شما را راهنمایی می کند و در واقع بیزینس کوچ تمام چیزی که شما برای موفقیت در کسب و کارتان نیاز دارید را یکجا فراهم می کند. یک بیزینس کوچ باید در زمینه های کوچینگ و مهارت های آن تخصص و تبحر و تجربه کافی داشته و مشتاق و علاقمند باشد تا به صاحب کسب و کار در راستای رشد و پیشرفت کسب و کار کمک و راهنمایی نماید.
نشانه های یک کوچ موفق
- صاحب یک کسب و کار کوچک معمولا با روی باز از تغییر و تحولات استقبال می کند. او می خواهد همواره فرصت ها و امکانات کسب و کار را کشف کرده و از دیگران یا همان بیزینس کوچ ها مطالب تازه ای را یاد بگیرد که این ارتباط برای بیزنس کوچ و صاحبان کسب و کار الهام بخش و در عین حال بسیار لذت بخش می باشد.
- صاحب کسب و کار نوعی ارتباط و همبستگی را با بیزینس کوچ تجربه می کند که علاقه، احترام، دو طرفه از ارکان ارزشمند و ثابت آن محسوب می شوند. به واسطه راهنمایی و حمایت های کوچ است که شما می توانید دانش و مهارتی عمیق از اداره کردن موفق یک کسب و کار را به دست آورید.
- صاحب یک کسب و کار تمایل و علاقه خود برای موفق شدن را به این رابطه تزریق می کند و برای یادگیری از بیزینس کوچ بسیار مشتاق و متعهد است.
- یک کوچ حرفه ای شما را تشویق می کند تا برای خود اهدافی که واقع بینانه و دست یافتنی و مرتبط با کسب و کار شما هستند را مشخص کنید.
وظایف کوچ یا مربی کسب و کار
نقش بیزینس کوچ در رسیدن به موفقیت صاحبان کسب و کار ها این است که چشم اندازی گسترده ایی را برای کار و زندگیشان تعیین کنند، با شناخت نقاط قوت وخود بین کار و زندگی اعتدال را برقرار کنند، و با ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس بسیار بالا به رشد کسب و کار کمک می کنند . همچنین بیزینس کوچ ها به شما یاد میدهند با شناسایی اهداف و برای رسیدن به آن اهداف برنامه ریزی کنند و برای رسیدن به آن دست از تلاش بر ندارند یزینس کوچ شما را راهنمایی و متفاعد به انجام برنامه ای که از پیش طراحی شده می کند و شما را با تشویق کردن به ادامه دادن این مسیر همراهی می کنند. برای یک مربی کسب و کار هیچ فرقی ندارد که شما در چه جایگاهی از مسیر موفقیت در کسب و کار خود قرار دارید یا برای یک مربی هیچ زمانی فرقی نمیکند که کسب وکار کوچک یا بزرگی دارد این ها هیچگونه تفاوتی در رفتار و خلقیات یک مربی کسب و کار وجود ندارد ، بنابراین همیشه می توانید با کمک گرفتن از یک بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار با سابقه در جایگاه بهتری قرار بگیرید.از دیگر وظایف بیزینس کوچ مدیریت در زمان بحران است؛ همانطور که در مطالب بالا تر گفتیم یک مربی کسب و کار از سابقه و تجربیات بالا و ارزشمندی برخوردار است و در نتیجه می تواند راه حل های پیشگیری ازشکست ها و بحران های احتمالی و برخورد با موانع را در اختیار شما قرار دهد یا اینکه اگر با یکی از این بحران ها و موانع مواجه شدید به شما می آموزد که آن بحران را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و پشت سر بگذارید.
مزایای داشتن بیزینس کوچینگ در موفقیت کسب و کار :
افزایش تمرکز
زمانی که ناچار هستید همزمان کارهای متعددی را با هم انجام دهید ، ممکن است به راحتی در انجام امور زندگی شخصی و امور کسب و کار غرق شوید و تمرکز خود را از دست بدهید. یک بیزینس کوچ ، به شما کمک میکند که با داشتن دیدی وسیع تری بروی شرایطی که به توجه و تمرکز ویژه نیاز دارند تمرکز کنید.
تعیین کردن اهداف
قبل از اینکه برای هدفی برنامهریزی، باید بدانید که میخواهید به چه اهدافی برسید، قصد دارید چه هدف هایی را برای خود تعیین کنید . در اینجا وقتی دچار سر درگمی میشوید یک مریی یا کوچ کسب و کار به شما کمک میکند که با اگاهی کامل برنامه ریزی و تمرکز کنید تا گام به گام به اهداف خود نزدیک شوید.
افزایش مسئولیتپذیری
یک مربی کسب و کار خوب شما را در مقابل انجام کارهایی که باید برای رسیدن به اهدافتان انجام می دهید، ابر قدرت و مسئولیت پذیر می کند .
خلق ایده های سازنده
ممکن است آگاه بودن از تمامی راههای مختلف به جهت غلبه بر مشکلاتدر کسب و کار ، به تنهایی برای شما به مراتب سخت امکان پذیر نباشد. مربی کسب و کار یا کوچ، فردی با سابقه و خلاق است که ایدههای جدید و هوشمندانه به شما ارائه می دهد که تا به حال حتی به دهنتان هم نمی رسید .
توسعه فردی
مهارت هایی که یک مربی کسب و کار در اختیار شما قرار می دهد نه تنها به رشد کسبو کار شما کمک می کند بلکه به رشد فردی شما نیز کمک شایانی می کند .
افزایش سود و فروش کسب و کار
با کمک یک بیزینس کوچ با توسعه دز کسب و کار خود شاهد افزایش سوددهی و فروش آن خواهید بود . بدون کمک بیزینس کوچ، احتمال اینکه به خوبی و با سرعت، خود را از موانع و شرایط موجود در حال تغییر وفق دهید دشوار خواهد بود .
برنامهریزی آگاهانه امور مالی
برنامه ریزی یکی از مهم ترین قسمتهای اداره کننده در یک کسبو کار است. مربی کسب و کار یا کوچ در تمامی موارد از برنامه ریزی مالی کسب و کار گرفته تا توسعه بودجه تا قیمتگذاری خدمات و محصولات جدید، به شما کمک خواهد کرد . با در میان گذاشتن سوالات و یا پیشنهادات خود میتوانید تصمیم هوشمندانهای برای کسب و کار خود بگیرید .
بیزینس کوچینگ برای چه افرادی مناسب است ؟
بیزینس کوچینگ برای افرادی که میدانند چه به دنبال چه چیزی هستند و با آغوش باز به استقبال تغییر و تحولات مثبت در کسب و کار میروند مناسب است . بیزینس کوچ به آنها کمک میکند که برای خود اهدافی بهتر و آگاهانه تری تعریف کنید ، اینکه چطوری در کلیه امور تصمیم بهتری بگیرند تا عملکرد بهتری از خود به جای بگذارید. ببیزنس کوچینگ برای؛
- مدیران عامل
- مدیران ارشد
- صاحبان کسب و کار
- کارآفرینان
- و همه کسانی که تمایل به توسعه کسب و کار خود دارند مناسب است.
از مربی کسب و کار چه زمانی استفاده میشه؟
- زمانی که کارمندان در زمینه نیاز مند هستند که تجربیات و مهارت های خودشان را ارتقا دهند .
- زمانی که شرکت و کارمندان انرژی خوبی برای رشد و توسعه دارند اما از این انرژی ها و استعدادها به درستی استفاده نمی شود
- زمانی که یک کسب و کار تمایل دارد روال کاری خود را تغییر دهد .
- زمانی که مدیران و یا گروهی از پرسنل تمایل دارند که در زمینه خاصی از تجربیات خود را ارتقا هند .
- زمانی که صاحبان کسب و کار تمایل دارند که سود و درآمد بیشتری را داشته باشند .
ضرورت داشتن یک مربی در کسب و کار
راه اندازی یک کسب و کار، شاید خیلی پیچیده و دشوار نباشد و گسترش آن حتی با وجود انگیزه و هیجان بالا در عینحال، میتواند با وجود افزایش رقابت بسیاری از بازاری ها و کسب و کار ها نیازمند به سود بیشتر و پر استرس هم باشد. درست زمانی که تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار به تنهایی داشته باشید. در این راه وجود یک مربی و در زمینه کسب و کار که بتوانید از تجربیات او استفاده کنید،بسیار عاقلانه ، درست و مهم خواهد بود .این موارد تعداد کمی از مواردی هستند که مربی کسب و کار از طریق راه حل هایی به شما کمک میکند تا کسب و کارتان را گسترش دهید. با کمک یک مربی یا کوچ با سابقه و حرفه ای راه رسیدن به موفقیت را در بازه زمانی بسیار کم به جهت کسب و کار شما هموار می سازد . در حقیقت یم مربی یا کوچ در هر قدم از مسیر رسیدن به موفقیت همراه شماست .
بیزینس کوچینگ در ایران
نقش بیزینس کوچ در رسیدن به موفقیت صاحبان کسب و کار ها این است که در دنیای مدرن و امروزی آشکار و الزامی است. کسب و کارهای بزرگی که به موفقیت های بزرگ رسیدن موفقیت خود را مدیون کوچ های با سابقه و با تجربه خود میدانند. شرکت هایی مثل گوگل، ماکروسافت، اپل و اشخاص موفقی مثل اپرا، دیکاپریو، اوباما و کلی شرکت و اشخاص دیگر در کنار خود از یک کوچ یا مربی راهنمایی میگیرند .
اما در کشور ایران استفاده از کوچ یا مربی کسب و کار سابقه و تجربه زیادی ندارد و تنها چند سال ئاست که از کوچینگ کسب و کار استفاده می شود . تعداد افرادی هم که در این زمینه بسیار با سابقه و حرفه ای فعالیت می کنند بسیار محدود و کم است اما نکته خیلی مهم و جالب این است که بیزینس کوچینگ در آینده به یکی از مهم ترین شغل ها در ایران تبدیل خواهد شد. و در حال حاضر هم ارگان هایی در ایران وجود دارن که خدمات بیزینس کوچینگ و کوچینگ کسب و کار ارائه می دهند . برخی از مراکز خارجی هم هستن که در نماینده و نمایندگی دارند.
سوالات متداول در بیزینس کوچینگ:
بیزینس کوچینگ چه تفاوتی با منتورینگ دارد؟
منتورینگ به ارتباطی مانند ارتباط استاد و شاگرد گفته می شود که فرد به جهت ارتقا مهارت و کسب تجربه در کنار فردی با تجربه به نام استاد قرار می گیرد. این در حالی است که در بیزینس کوچینگ مراجعه کننده با کوچ یا مربی خود همراه و همگام می شود تا درطی فرآیندی توانمندی های خود را شناسایی و بهبود بخشد چه بسا ممکن است در راه رسیدن به هدف ها وجه تشابهی داشته باشند اما مسیر و عملکرد هر یک از آن ها متفاوت باشد.
چگونه بیزینس کوچینگ به رشد کسب و کار کمک می کند؟
بیزینس کوچینگ کسب و کار با تحلیل تجارت شما و اعضای آن مجموعه و همینطور تنظیم اهداف و فردی که به رشد حداکثری کسب و کار شما یاری می رساند و این مربوط به مدت همکاری و حضور مربی یا کوچ در کسب و کار شما نیست. رشدی که کوچینگ به تجارت شما اضافه می کند که در نهایت تاثیرات مثبت در دراز مدت مانند مهارت های موثر فردی در تجارت و کسب و کار ایجاد می کند.
آیا کسب و کارهای کوچک هم میتوانند از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنند؟
اهمیتی ندارد که کسب و کارتان چقدر کسترده یا نو پا باشد بیزینس کوچینگ به شما در سرعت روند پیشرفت کمک شایانی خواهد کرد. این کمک ها می تواند به رشد مالی ، مدیریتی و … مرتبط باشد. مشکل عدیده ای که در دیگر شرکت های کوچک وجود دارد این است که تمایل به پرداخت هزینه های یک بیزینس کوچ نمی باشند یا آن را کاربردی نمی دانند. در هر برهه ای از بیزینس کوچینگ باشند تمایل دارند این ارتباط را به پایان برسانند اما این را بدانید که نرخ بازگشت سرمایه کوچینگ بسیار بالا بوده و رضایت مشتریان آن نزدیک به 98٪ میباشد.
در اولین ملاقات بیزینس کوچینگ چه میگذرد؟
مربی یا کوچ ترتیب یک ملاقات معارفه را میدهد و در آن قرار سؤالهای بسیار متعددی درباره کسب و کار و زندگی مراجعه کننده می پرسد. این گفتگو چیزی در حدود 2 ساعت زمان می برد. بعضی از بیزینس کوچ ها پیش از شروع گفت و گوی معارفه یک پرسش نامه و یک قرارداد تهیه می کنند و از صاحب کسب و کار می خواهند به این پرسش ها پاسخ دهند و در صورت توافق قرارداد را امضا کنند. این جلسه معارفه اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که در وهله اول شرایط جلسات کوچینگ و نوع همکاری بیزینس کوچ با صاحب کسب و کار را مشخص می شود
مسیر رشد تا ابد ادامه دارد..
بیزینس کوچ های حرفه ای در گفتگو با صاحبان کسب و کار، سعی می کنند به درک کلی از شرایط موجود و وضعیت موجود برسند. مربی صاحبان تجارت را برای شناخت توانمدی های درونی خودو غلبه بر موانع موجود بر سر راهشان و کمک به دستیابی موفقیتی ثابت، همراه و همگام می شوند. یک کوچ حرفه ای قادر است به گونه ای روند زندگی افراد را تغییر دهد که برای رشد پایدار و شکوفایی خود همواره انگیزه داشته باشد.
نتیجه گیری
مزایای داشتن بیزینس کوچ و بخصوص بیزینس کوچینگ و کاربرد آن در تجارت و کسب و کارهای گسترده و کوچک می آموزید که چگونه ارتقا و تسهیل گری توسط یک کوچ در کسب و کار اهمیت بالایی دارد و بیشتر تجارت یا کسب و کار ها موفق و برندهای نام آشنا، رشد خود را مدیون حضور کوچ های حرفه ای که کسب و کار آن ها را آنالیز و به کمک خودشان رشد داده اند هستند.
منبع: امیر ضیابخش
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.