بیشتر افرادی که صاحب کسب و کارهای کوچک هستند نمیدانند بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک چه تاثیری دارد . اغلب افرادی کعه صاحب مشاغل کوچک هستند با یک بودجه بسیار کم شروع به راه اندازی کسب و کار می کنند و لازم است در تمام جنبه های کسب و کار، از برنامه ریزی که از قبل تعیین کرده اند اطاعت کنند. صاحبین کسب و کار تحقیقات زیادی در زمینه فعالیت خود خواهند داشت اما از کلیه نکاتی که در زمینه مدیریت یک کسب و کار موفق وجود دارد اطلاع کافی ندارند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با بیزینس کوچ و تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک را آشنا شویم.
بیزینس کوچ چه شخصی است ؟
کوچینگ روان شناس یا مشاوره نیست کوچینگ راهکارهایی از قبل تعیین شده و نمونه کاملی است که مرجعی ندارد و افراد با توجه به خواسته ها بر اساس مشکلات خود نیاز دارد که با راهکارهای مناسب خود را پیدا کند. مربی یا همان کوچ برای رسیدن به آن هدف های موثر برنامه ریزی می کند. بیزینس کوچینگ واژه ای همه گیر شده است که کوچینگ های سازمانی و کسب و کارها اشاره دارد. این حرفه توسط کوچ یا مربی های داخلی سازمان و خارجی سازمان ها انجام می شود که با عنوان های بسیار متنوعی معرفی می شوند که شامل کوچ شرکتی، کوچ مدیران، کوچ اجرائی، کوچ رهبری، کوچ توسعه سازمانی به دور از این افراد متخصص، بیزینس کوچ ها با همان مربی زندگی تعریف می شوند.
نقش بیزینس کوچ در موفقیت
تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک این است که بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند که بیزینس کوچینگ فقط برای کسب و کارهایی است که با مشکل مواجه شده اند و برای عبور از بحران به کمک و راهنمایی نیاز دارند. در حالی که بیزینس کوچینگ فضایی را فراهم می نماید که صاحبان کسب و کارها بتوانند چالش ها و مشکلات موجود را به فرصتی برای ارتقای عملکرد سازمانش تبدیل کند. مانند هر مربی دیگری، بیزینس کوچ به شما کمک می کند تا استعدادها، قابلیت ها و اهداف خودتان را به درستی بشناسید. بیزینس کوچ در تصمیم گیری های بزرگ و مهم شما را راهنمایی می کند و در واقع بیزینس کوچ تمام چیزی که شما برای موفقیت در کسب و کارتان نیاز دارید را یکجا فراهم می کند. یک بیزینس کوچ باید در زمینه های کوچینگ و مهارت های آن تخصص و تبحر و تجربه کافی داشته و مشتاق و علاقمند باشد تا به صاحب کسب و کار در راستای رشد و پیشرفت کسب و کار کمک و راهنمایی نماید.
نشانه های یک کوچ موفق
- صاحب یک کسب و کار کوچک معمولا با روی باز از تغییر و تحولات استقبال می کند. او می خواهد همواره فرصت ها و امکانات کسب و کار را کشف کرده و از دیگران یا همان بیزینس کوچ ها مطالب تازه ای را یاد بگیرد که این ارتباط برای بیزنس کوچ و صاحبان کسب و کار الهام بخش و در عین حال بسیار لذت بخش می باشد.
- صاحب کسب و کار نوعی ارتباط و همبستگی را با بیزینس کوچ تجربه می کند که علاقه، احترام، دو طرفه از ارکان ارزشمند و ثابت آن محسوب می شوند. به واسطه راهنمایی و حمایت های کوچ است که شما می توانید دانش و مهارتی عمیق از اداره کردن موفق یک کسب و کار را به دست آورید.
- صاحب یک کسب و کار تمایل و علاقه خود برای موفق شدن را به این رابطه تزریق می کند و برای یادگیری از بیزینس کوچ بسیار مشتاق و متعهد است.
- یک کوچ حرفه ای شما را تشویق می کند تا برای خود اهدافی که واقع بینانه و دست یافتنی و مرتبط با کسب و کار شما هستند را مشخص کنید.
وظایف کوچ یا مربی کسب و کار
نقش بیزینس کوچ در رسیدن به موفقیت صاحبان کسب و کار ها این است که چشم اندازی گسترده ایی را برای کار و زندگیشان تعیین کنند، با شناخت نقاط قوت وخود بین کار و زندگی اعتدال را برقرار کنند، و با ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس بسیار بالا به رشد کسب و کار کمک می کنند . همچنین بیزینس کوچ ها به شما یاد میدهند با شناسایی اهداف و برای رسیدن به آن اهداف برنامه ریزی کنند و برای رسیدن به آن دست از تلاش بر ندارند یزینس کوچ شما را راهنمایی و متفاعد به انجام برنامه ای که از پیش طراحی شده می کند و شما را با تشویق کردن به ادامه دادن این مسیر همراهی می کنند. برای یک مربی کسب و کار هیچ فرقی ندارد که شما در چه جایگاهی از مسیر موفقیت در کسب و کار خود قرار دارید یا برای یک مربی هیچ زمانی فرقی نمیکند که کسب وکار کوچک یا بزرگی دارد این ها هیچگونه تفاوتی در رفتار و خلقیات یک مربی کسب و کار وجود ندارد ، بنابراین همیشه می توانید با کمک گرفتن از یک بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار با سابقه در جایگاه بهتری قرار بگیرید.از دیگر وظایف بیزینس کوچ مدیریت در زمان بحران است؛ همانطور که در مطالب بالا تر گفتیم یک مربی کسب و کار از سابقه و تجربیات بالا و ارزشمندی برخوردار است و در نتیجه می تواند راه حل های پیشگیری ازشکست ها و بحران های احتمالی و برخورد با موانع را در اختیار شما قرار دهد یا اینکه اگر با یکی از این بحران ها و موانع مواجه شدید به شما می آموزد که آن بحران را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و پشت سر بگذارید.
مزایای داشتن بیزینس کوچینگ در موفقیت کسب و کار چیست ؟
در یک جمله نمی توان بیزنس کوچینگ را در مشخص کردن و رسیدن به اهداف در کسب و کار خلاصه کرد، کوچچ یا مربی فردی است که شما را در مسیری کسب و کار ،در رسیدن به اهداف یاری می کند.
- مناسب ترین افراد را انتخاب می کند.
- یک محیط منحصر به فرد برای رشد و ترقی پرسنل مهیا می کند.
- باورها را شناسایی می کند.
- ممکن است شما را محدود و از انجام بسیاری از کارها جلوگیری کند.
- هر عاملی که سد راهتان شده است را از سر راهتان برمی دارد .
- بر اساس موقعیتی که در آن قرار دارید یک استراتژی تعیین می کند.
- مهارت های رهبری را ارتقا می دهد.
- ذهنیت و دیدگاه بهتری از کسب و کار ایجاد می کند.
- کسب و کار را مطابق با ارزش ها و هدف های شخص تعیین می کند.
- افراد را از نظر کارایی و بازدهی بالا پرورش می دهد.
- افراد را مسئولیت پذیر و وقت شناس می کند.
- انگیزه دادن و تشویق از مهم ترین عناصر بیزینس کوچینگ به حساب می آید.
- بیزینس کوچینگ آموزه هایی است که به پیشرفت شما در کسب و کار یاری می رساند.
- سبب می شود در کمترین زمان به بالاترین میزان بازدهی برسید.
- می توانید خالق یک ایده باشید و آن را اجرا کنید.
- با استفاده از ابزار های کوچینگ می توانید سیستم سازی کنید.
- به افراد کمک می کند تا موفق شوند و به اهداف تجاری خود برسند.
- یک کوچ تشخیص دهند چه چیزهایی در اولویت قرار بگیرند.
- یک مربی هدف های ارزشمندی را ایجاد کنند.
- یک بیزینس کوچینگ ساختارهایی را تنظیم می کند تا به موفقیت خود برسد.
- دیدگاه افراد را در برابر محدودیت ها به چالش می کشد.
- بیزینس کوچینگ هنر تسهیل، یادگیری، توسعه و عملکرد یک فرد است.
- یافتن مشکلات در کسب و کار
- اصلاح عادت های غلط در کسب و کار
- فرآیند مدیریت را برنامه ریزی می کند.
- نتایج را بررسی می کند تا در راستای اهداف سازمان گام بردارید.
- تاثیرات مثبت در سبک زندگی
- کمک به ایجاد و بهبود اعتماد به نفس
- افزایش خودآگاهی و حس پذیرش مسئولیت
بیزینس کوچینگ برای چه افرادی مناسب است ؟
بیزینس کوچینگ برای افرادی که میدانند چه به دنبال چه چیزی هستند و با آغوش باز به استقبال تغییر و تحولات مثبت در کسب و کار میروند مناسب است . بیزینس کوچ به آنها کمک میکند که برای خود اهدافی بهتر و آگاهانه تری تعریف کنید ، اینکه چطوری در کلیه امور تصمیم بهتری بگیرند تا عملکرد بهتری از خود به جای بگذارید. ببیزنس کوچینگ برای؛
- مدیران عامل
- مدیران ارشد
- صاحبان کسب و کار
- کارآفرینان
- و همه کسانی که تمایل به توسعه کسب و کار خود دارند مناسب است
افکار های نادرست درمورد بیزینس کوچینگ :
در این قسمت، شش مورد از اندیشه ها و تصورت اشتباه را مطرح کرده ایم تادیدگاهی که مدیران کسب و کار در مورد کوچ یا بیزینس کوچینگ دارند در مقابل هر دیدگاه اشتباه، دیدگاه صحیح را بیان کردهایم. با مادر ادامه همراه باشید :
-
ما مشکلی در کسب و کار نداریم، پس مربی کسب و کار به درد ما نمیخوره !
در پاسخ به این باور نادرست باید گفت که کارایی و کاربرد یک مربی یا کوچینگ کسب و کار، فقط در حل کردن مشکلات خلاصه نمیشود؛ یکی از اصلیترین مزایای که یک مربی کسب و کار میتواند برای شما داشته باشد، این است که مشکلات موجود در کسب و کار را زودتر از آنکه عوامل مالی و فیزیکی در آن دخالت کند ، پیشبینی و شناسایی می کند و راه حل مناسب برای جلوگیری و مقابله با آن را به شما نشان می دهد . شاید شما هم اکنون با مشکلات و عوامل خاصی روبرو نباشید، ولی آینده محیط کسب و کار قابل پیشبینی نیست. همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده ، بنابراین یک مربی کسب و کار میتواند به یاری شما بشابد تا نقاط قوت را در شما افزایش داده و با وجود فضای رقابتی در حیطه تمامی کسب و کار ها به شما در عملکرد و رشد کسب و کار بهبود میبخشد .
-
داشتن مربی هزینه زیادی را لازم دارد و ما پول کافی برای انجام این کار نداریم!
نقطه کانونی این باور نادرست ، در این نهفته است که بیشتر افراد ، کمک گرفتن از یک مربی با سابقه در کسب وکار را به چشم هزینه گزاف و بیهوده میبینیم نه به چشم یک سرمایهگذاری. همه افرادی که کسب و کار کوچک، متوسط یا بزرگ دارند، سرمایه کافی برای پرداخت اجاره یا سایر هزینهها دارند، اما برای مراجعه به کوچ کسب و کار نه! نکته بسیار جالب اینجاست که مزایای داشتن بیزینس کوچ افراد تصور می کنند که مراجعه به یک مربی کسب و کار، ممکن است هزینه زیادی به همراه داشته باشد، در دراز مدت به نفع کسب و کار خواهد بود زیرا یک مربی کسب و کار، با راهکار هایی که ارائه می دهد به کسب و کار ها کمک میکند تا بودجه دریافتی بابت کارهای بینتیجه و اضافی جلوگیری شود و از طریق راهکار های مانند افزایش فروش، درآمد و .. کسب و کار افراد را بهبود میبخشد.
-
مربی کسب و کار خودش تمامی کارها را باید انجام دهد !
بیشتر صاحبان کسب و کار چه کوچک و چه بزرگ تصور میکنند وقتی به یک مربی کسب و کار رجوع کرده اند ، او موظف است که صفر تا صد همه ی کار ها را انجام دهد و صاحبان کسب و کار، فقط نظارت بر امور را داشته باشند ؛ در صورتی که این چنین که می اندیشید، نیست. قلب کوچینگ از جنس تغییر تحول و دگرگونی است و این تغییر، باید از جانب صاحبان کسب و کار صورت گیرد
-
بیزینس کوچینگ وقت زیادی را از ما میگیرد !
تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک این است که تنها وقت شما را نمیگیرند، بلکه یاری دهنده آن هستند که در زمان خود صرفهجویی انجام دهید.آیا این سوال برای شما به وجود آمد که چطوری ؟ در پاسخ این سوال باید گفت که مربی به شما کمک میکنند کاری که قرار است انجام بدهید را در همان بار اول، درست و با برنامه ریزی انجام دهید . یک مربی منحصر به فرد و با تجربه ، میتواند در مفیدترین و کوتاه ترین حالت ممکن، شما را به هدفتان برساند. و کلیات و جزئیات مسیر را به شما نشان می دهد و راهنماییتان میکند که چیزی که آن را به تصویر می کشید به واقعیت تبدیل کنید . برای یک کسب و کار پیشرفته و با استراتژی، هیچ چیزی مهمتر از زمان برای او نیست و یک مربی کسب و کار آگاه است که نباید زمان شما را به هدر بدهد. درست است، در مراحل اولیه، پیادهسازی ، ایجاد استزاتژی و راهاندازی تک تک هدف ها زمان زیادی ببرد ، اما در دراز مدت وقتی به گذشته نگاه می کنید میبینید که یک فرد با تجربه که از قضا به آن مربی کسب و کار می گویند چه تاثیری در کسب و کار و آرزو هایی که به حقیقت پیوسته اند چه لذتی دارد .
-
با مراجعه به کوچ کسب و کار، مشکلمان به شکل آنی حل خواهد شد
مزایای داشتن بیزینس کوچ در کسب و کار درست مثل سایر انواع کسب و کار ها یک فرآیند توسعهای است. با یک مثال به ادامه مطلب بپردازیم . فرض کنید یک بازیکن فوتبال هستید و در پاس دان توپ به فرد دیگر مشکل دارید. در این لحظات، اگر مربی بیاید و روش درست ضربه زدن به توپ را به شما توضیح بدهد، شما بدون تمرین و توجه، بالافاصله آن توپ را ضربه میزنید و به یک فوتبالیست برتر در آن تیم تبدیل نخواهید شد. در بیزینس کوچینگ یا مربی کسب و کار نیز همین موضوع آشکار است. کوچ کسب و کار به کلیت کسب و کار شما نگاه میکند و تنها روی یک نقطه مشخص متمرکز نخواهد شد . برخی از کسب و کارها ممکن است به تازگی تاسیس شده باشند و در جستجوی این باشند که فروش و مقیاسشان را افزایش دهند. برخی دیگر از کسب وکار ها ارزش چندین ساله دارند و از فرهنگ و باورهای خاص خودشان پیروی میکنند. یک مربی کسب و کار راهکار های مخصوص به نیازهای هر کسب و کار را ارائه میدهد و در اختیار مدیر یا صاحب کسب و کار قرار میدهد و از او حمایت میکند تا راهکار ها را اجرایی کند.
-
مربی کسب و کار فقط به درد دلهای ما گوش میدهند و هیچ کار دیگری نمیکنند!
درست است که مربی های کسب و کار شنوندههای خوبی هستند و در همه حال همراه و همگام شما هستند ؛ اما شغل آن ها آنگونه که تصور می کنید ساده و راحت نیست! یک مربی خوب، از شما سوال میپرسد، با پرسیدن این پرسشها، اطلاعات بیشتری از شما به دست میآورد و با اطلاعاتی که به دست می آورد با شما در میان می گذارد و پیشنهاد هایی را جهت رشد و توسعه ارائه میدهد ، استراتژیها و برنامههای بهتری را تبیین کرده و با کمک شما آن را در کسب و کارتان به کار میبرد .
چگونه بیزینس کوچینگ در رشد کسب و کارها تاثیر می گذارد؟
در واقع بیزینس کوچینگ فرآیندی است که به مدیران کسب و کار در جهت رشد و موفقیت در مسیر خود کمک می کند. در این فرآیند ابتدا آینده کسب و کار را مشخص می کنند و فرآیند رشد را نیز در راستای همگام سازی اهداف و استراتژی های درست به کار می گیرند.در حقیقت یک کوچ یا مربی به مدیر کمک می کند که هدف از رشد و توسعه در کسب و کار را مشخص کند. و از تاثیر آن در زندگی شخصی و کسب کار خود نیز بهره مند شود. در قدم بعدی بیزینس کوچ صاحب کسب و کار را تشویق می کند که ضمن کنترل موانع و مشکلات،اقداماتی موثر در جهت پیشببرد اهداف خود انجام دهد.اما منظور از اقدامات موثر چه چیزی است ؟اقدام موثر به این معناست که به شما آموزش های سریع و کم هزینهرا آموزش میدهد تا با تکرار این اقدامات و افزایش یادگیری پاسخ بسیاری از مسائل برای صاحبان کسب و کار های کوچک روشن خواهد شد.از تاثیرات بیزینس کوچینگ برای کسب و کارهای کوچک این است که مربی یا کوچ بر مهارت های شما تمرکز می کند و در حقیقت تلاش می کند تا مهارت های شما را ارتقا دهد. مربی شما را در مسیر برنامه ریزی، ارائه ایده های جدید و عملی کردن این ایده ها شما را همواره در این مسیر یاری میکند .
تاثیر و اهمیت بیزینس کوچینگ برای کسب و کارهای کوچک
اگر ایده ای جدید در ذهن دارید و به دنبال راهی برای عملی شدن آن هستید، به شما پیشنهاد می کنیم که مشورت با یک بیزینس کوچ ر را در اولویت برنامه های خود قرار دهید.مربی برای انجام مراحل کار به شما آموزش و مشاوره می دهند. استراتژی های بلند مدت و کوتاه مدت را برای کسب و کارتان تعیین می کنند.یک رهبر یا مربی به خوبی می دانند که چگونه کسب و کار شما را به مرحله بعدی برسانند نه تنها در بهبود عملکرد کسب و کر شما تاثیر دارد، بلکه فشارهای کاری و مالی را نیز کاهش می دهد.
کاربردهای بیزینس کوچینگ در کسب و کار
تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک شاید هنوز متوجه نشده اید که یک مربی به چه اندازه در راه اندازی و موفقیت کسب و کار شما تاثیر خواهد داشت. از این رو قصد داریم شما را با فواید داشتن مربی در این زمینه آشنا کنیم. از جمله کاربردهای بیزینس کوچینگ به موارد زیر اشاره می کنیم:
- راه اندازی کسب و کار و قرار گرفتن در مسیر رشد آن؛
- افزایش فروش، درآمد و سودآوری؛
- کاهش هزینه های غیرضروری؛
- کاهش نرخ خروج کارکنان؛
- افزایش جذابیت کار و نگه داشتن استعدادها؛
- مدیریت ارتباط با مشتریان؛
- کمک به افزایش اثربخشی استراتژی های بازاریابی؛
- افزایش سهم در بازار رقابت و سهم جایاه ذهنی مشتری؛
- توسعه بازار و ورود به بازارهای جدید.
سوالات متداول در بیزینس کوچینگ:
بیزینس کوچینگ چه تفاوتی با منتورینگ دارد؟
منتورینگ به ارتباطی مانند ارتباط استاد و شاگرد گفته می شود که فرد به جهت ارتقا مهارت و کسب تجربه در کنار فردی با تجربه به نام استاد قرار می گیرد. این در حالی است که در بیزینس کوچینگ مراجعه کننده با کوچ یا مربی خود همراه و همگام می شود تا درطی فرآیندی توانمندی های خود را شناسایی و بهبود بخشد چه بسا ممکن است در راه رسیدن به هدف ها وجه تشابهی داشته باشند اما مسیر و عملکرد هر یک از آن ها متفاوت باشد.
چگونه بیزینس کوچینگ به رشد کسب و کار کمک می کند؟
بیزینس کوچینگ کسب و کار با تحلیل تجارت شما و اعضای آن مجموعه و همینطور تنظیم اهداف و فردی که به رشد حداکثری کسب و کار شما یاری می رساند و این مربوط به مدت همکاری و حضور مربی یا کوچ در کسب و کار شما نیست. رشدی که کوچینگ به تجارت شما اضافه می کند که در نهایت تاثیرات مثبت در دراز مدت مانند مهارت های موثر فردی در تجارت و کسب و کار ایجاد می کند.
آیا کسب و کارهای کوچک هم میتوانند از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنند؟
تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک این است که اهمیتی ندارد که کسب و کارتان چقدر کسترده یا نو پا باشد بیزینس کوچینگ به شما در سرعت روند پیشرفت کمک شایانی خواهد کرد. این کمک ها می تواند به رشد مالی ، مدیریتی و … مرتبط باشد. مشکل عدیده ای که در دیگر شرکت های کوچک وجود دارد این است که تمایل به پرداخت هزینه های یک بیزینس کوچ نمی باشند یا آن را کاربردی نمی دانند. در هر برهه ای از بیزینس کوچینگ باشند تمایل دارند این ارتباط را به پایان برسانند اما این را بدانید که نرخ بازگشت سرمایه کوچینگ بسیار بالا بوده و رضایت مشتریان آن نزدیک به ۹۸٪ میباشد.
در اولین ملاقات بیزینس کوچینگ چه میگذرد؟
تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک مربی یا کوچ ترتیب یک ملاقات معارفه را میدهد و در آن قرار سؤالهای بسیار متعددی درباره کسب و کار و زندگی مراجعه کننده می پرسد. این گفتگو چیزی در حدود ۲ ساعت زمان می برد. بعضی از بیزینس کوچ ها پیش از شروع گفت و گوی معارفه یک پرسش نامه و یک قرارداد تهیه می کنند و از صاحب کسب و کار می خواهند به این پرسش ها پاسخ دهند و در صورت توافق قرارداد را امضا کنند. این جلسه معارفه اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که در وهله اول شرایط جلسات کوچینگ و نوع همکاری بیزینس کوچ با صاحب کسب و کار را مشخص می شود.
بیزینس کوچینگ برای چه افرادی مناسب است ؟
مدیران عامل،مدیران ارشد،صاحبان کسب و کار،کارآفرینان و همه کسانی که تمایل به توسعه کسب و کار خود دارند مناسب است.
مسیر رشد تا ابد ادامه دارد..
بیزینس کوچ های حرفه ای در گفتگو با صاحبان کسب و کار، سعی می کنند به درک کلی از شرایط موجود و وضعیت موجود برسند. مربی صاحبان تجارت را برای شناخت توانمدی های درونی خودو غلبه بر موانع موجود بر سر راهشان و کمک به دستیابی موفقیتی ثابت، همراه و همگام می شوند. یک کوچ حرفه ای قادر است به گونه ای روند زندگی افراد را تغییر دهد که برای رشد پایدار و شکوفایی خود همواره انگیزه داشته باشد.
نتیجه گیری
تاثیر بیزینس کوچ در راه اندازی کسب و کار کوچک و بخصوص بیزینس کوچینگ و کاربرد آن در تجارت و کسب و کارهای گسترده و کوچک می آموزید که چگونه ارتقا و تسهیل گری توسط یک کوچ در کسب و کار اهمیت بالایی دارد و بیشتر تجارت یا کسب و کار ها موفق و برندهای نام آشنا، رشد خود را مدیون حضور کوچ های حرفه ای که کسب و کار آن ها را آنالیز و به کمک خودشان رشد داده اند هستند.
منبع: امیر ضیابخش