چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟

چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ بسیاری از افرادی که در هنگام شروع و انجام کاری این سوال برای آن ها به وجود می آید چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که موفقیت در کارآفرینی و در راه اندازی یک کسب و کار بسیار معجزه آسا است اما این اتفاق در زمانی خواهد افتاد که طبق اصول موفقیت پیش برویم و هرکز در تلاش کردن دچار وقفه نشوید. ترس از شکست یکی از بزرگترین عوامل تاثیر گزار در نرسیدن به موفقیت است. داشتن ترس از شکست حتی از خود شکست خوردن هم ترسناک تر است زیرا شما را به زندگی با انرژی های درونی نهفته و کشف نشده محکوم میکند. برای اینکه بتوانید دلیل موجهی برای این شکست داشته باشیدباید به هر روش و هر طریقی که شده در مواجه شدن با موانع و شکست دقت بالاییی داشته باشید.موفقیت برخلاف شکست نتیجهی بیشتری در داشتن تمرکز بر روی نتایج دلخواه دارد تا تمرکز کافی برای دوری از هرگونه شکست داشته باشید. و تلاش برای دوری از شکست کار سختی نیست . جالب است بدانید افرادی که روی شکست نخوردن خود تمرکز میکنند با شکست بسیار زیادی مواجه می شوند. و آن هایی که ثابت قدم در عین حال خوش بین تمرکز خود را روی رسیدن به اهدافشان میگذارند، موفق ترین افراد بر سطح کره زمین هستند.
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ انسانهای موفق از شکست به عنوان وسیلهای برای رسیدن به پیروزی یاد میکنند. کارآفرین های بزرگ در جهت رسیدن به یک موفقیت شاید از دیدگاه بسیاری از افراد شکست های بسیار زیادی خورده باشند اما خودشان بر این باور اند که برای رسیدن به این موفقیت لازم بوده است که با شکست های زیادی روبه رو شوند. شکست برای این افراد تنها راه رسیدن به موفقیت به حساب میآید.این تفکری است است که موفقیت را از شکست در قسمت جداگانه ای قرار می دهد و افراد موفق تنها کسانی نیستند که با این شیوه موفق شدهاند. .در این مقاله به 20 روشی اشاره میکنیم که دیدگاه شما را به شکست تغییر میدهد تا بتوانید از آن برای رشد و توسعهی فردی خودتان بهره لازم را ببرید .
10 علت اصلی شکست در کار آفرینی
- عدم نظرخواهی و مشورت از افراد حرفهای
- عدم توجه به نیاز مشتری
- خودخواهی و مغرور شدن به خود
- تقلید از کار های اطرافیان
- نداشتن تجربه کافی در زمینه کارآفرینی
- عدم رشدتوسعه فردی
- سرعت تسلیم شدن در برابر مشکلات کوچک
- نداشتن تمرکز بر کار و خود
- نداشتن آگاهی بر امور مالی
- نداشتن برنامه و هدف
مراحلی که یک کارآفرینی باید از آن عبور کند:
سخت کوش و منظم بودن
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ فرد کارآفرین حتی سخت ترین کارها را انجام دهد از آن کار لذت میبرد. این افراد کار هایی را که انجام می دهند را باور دارند و همیشه با سخت کوشی تلاش می کنند. زمانی که افراد به کار خود علاقه داشته باشد و شرایط کار خود را بپذیرند، در کار خود نظم و ارتقا پیدا می کنند. کارآفرین های موفق نیز در این قاعده قرار دارند و بطور کلی آن ها می دانند که داشتن نظم و برنامه در امور کار ها می تواند در رسیدن به هدف و موفقیت کمک کند.اولین ویژگی که هر فرد کارآفرین باید داشته باشد،خودانضباطی است . اولین و تنهاترین خصوصیت برای موفقیت در زندگی و کسب و کار است. اگر بتوانید برای انجام هر کاری در خود نظم ایجاد کنید، چه بسا آن کار را دوست داشته باشید یا نداشته باشید. موفقیت شما تضمین خواهد شد. معنی دیگر خودانضباطی به معنی کنترل،تسلط بر خود،مسولیت و هدایت خود فرد است.تفاوت بین کارآفرین های موفق و شکست خورده این است که کارآفرین های موفق عادت هایی را درکار های خود ایجاد می کنند که افراد شکست خورده ها دوست ندارند انجامش دهند همان کارهایی است که افراد موفق هم دوست ندارند آن ها را انجام دهند. اما افراد کار آفرین و موفق به هر ترتیب آن کارها را انجام می دهند؛ چون باور دارند که بهای آن را هرچه که هست باید برای در راه آرزو های خود بپردازند.
توانایی رهبری کردن
شما به عنوان یک کارآفرین در جایگاهی قرار دارید که نقش یک هدایت کننده را دارید درست مانند یک هواپیما که شما خلبان آن هستید و آن را جهت مقصد هدایت می کنید. به همین علت باید بتوانید افراد حاضر در مجموعه خود را با استاندار های خاص آن را رهبری نمایید. شما باید تعیین کنید که یک کارمند هستید و برای رسیدن به موفقیت فرد دیگری تلاش میکنید یا کسی هستید که می تواند دیگران را استخدام کرده و رهبری کنید. شاید برای شما جالب باشد که رهبر بودن یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرینان موفق است.
رهبری پایدار و قوی باشید
شما دقیقا در زمانی میتوانید مجموعه یا تیم خود را گسترش دهید که پرسنل یا تیم خود را به خوبی رهبری کنید. حتی اگر رهبران خوب و ابر قدرت را استخدام کنید باز هم هیچ تفاوتی ایجاد نخواهد شد. زیرا وظیفه رکنترل بر امور و هبری این دسته افراد بر عهده شما خواهد بود. هرگز فراموش نکنید که کارآفرینان موفق رهبران پایدار و صاحب قدرت هستند که می توانند به شکلی مناسب کارکنان و مدیران خود را مدیریت نمایند.
قاطعیت داشته باشید
کارآفرینان فرصتی برای بی احتیاطی یا به تعویق انداختن کارها نخواهند داشت و آن ها باید در زمینه کلیه امور قاطع باشند و به هیچ عنوان زمان خود را بیهوده نگذرانند . بدین منظور فرصت های مهم را از دست نمی دهند و از آن به نحو احسنت استفاده می کنند. یکی از ویژگی های کارآفرینان موفق قاطعیت بسیار بالای آن ها در تصمیم گیری و استفاده از تک تک فرصت ها به نفع موفقیت در کسب و کار خود است.
برنامه ریزی دقیق
برنامه ریزی یکی از اصول مهم نه تنها در کارآفرینی بلکه در کلیه امورات است. به عنوان یک کارآفرین موفق شما باید بتوانید در مدیریت منابع انسانی و مالی خود برنامه ریزی دقیق و مناسبی داشته باشید. کارآفرینی یک تعهد طولانی مدت است که شما باید با داشتن برنامه ریزی مناسب در طی این مسیر قم بردارید.
شبکه سازی
یک کارآفرینان موفق با داشتن شبکه گسترده ای از ارتباطات و داشتن ارتباطات قوی با مشاوران و افراد حرفه ای و موفق در حوزه کاری خود تلاش می کنند تا در این حوزه پیشرفت کنند. این افراد به جای اینکه خودشان را به داشتن ارتباط با دوستان و اطرافیان خود محدود کنند، به دنبال شبکه سازی از افراد موثر در حوزه فعالیت خود هستند.
فرد مقاوم و سخت باشید
از خصوصیتی که تمامی کارآفرینان باید داشته باشند،مقاومت است. مقاومت همان شخصیت آهنین است. استقامت برای انسان همچون کربن برای فولاد است. این مواد لازم و ضروری است که بر مبنای تمامی موفقیت های بزرگ در زندگی پیش می آید.این یک راز بزرگ استقامت تا موفقیت است: در ذهن ناخودآگاه خود برای مقابله با موانع و ناامیدی ها برنامه ریزی کنید به این ترتیب که تمایل دارید راه خود را تا موفقیت ادامه دهید.از قبل تصمیم نهایی بگیرید که هرگز تسلیم نخواهید شد مهم نیست در طول این مدت چه چیز هایی اتفاق بیوفتد. جرات رو به رو شدن با موانع و ناامیدی ها تنها ویژگی است که قبل از هر چیز موفقیت را ضمانت خواهدکرد.
توانایی مدیریت زمان
مدیریت در زمان نقش مهمی در رسیدن به موفقیت ایفا می کند. اگر شما می خواهید لذت موفقیت را در زندگی خود احساس کنید باید آگاه باشید که استفاده درست از زمان و ثانیه ها زمینه تعیین کننده شما در موفقیت خواهد بود.این امکان وجود ندارد که وقت خود را با کارهای بیهوده تلف کنید و توقع داشته باشید که مثل افراد موفق نتیجه بگیرید. کارآفرینان موفق از زمان خود به شکلی هوشمندانه استفاده می کنند و همین امر سبب تفاوت آن ها با افراد عادی جامعه است.
ثابت قدم و عمل گرا باشید.
تمامی افراد موفق باید ثابت قدم و عمل گرا باشند.افراد موفق باید به سرعت فکر کنند و تصمیم بگیرند. آن ها خود را موظف می دانند که دست به کار شوند و تصمیمات خود را سریعا به اجرا درآورند. اگر بدانند که اشتباه کرده اند، به سرعت روش های خود را اصلاح کرده و سراغ کار دیگری می روند. راز موفقیت، فقط تلاش است.افراد موفق مصمم هستند و چیزهایی بیشتر از افراد دیگر را مورد بررسی و در نهایت امتحان می کنند. وقتی راه های زیادی را برای موفقیت امتحان می کنید،ناگهان راه درست را در زمان درست پیدا می کنید.کارآفرینان موفق نگاه روشنی برای خود، مجموعه خود و کارمندان در حقیقت، شما معیار واقعی باورتان به خود و توانایی هایی که می تواند شما را به موفقیت برساند است.
برنامهای برای پیشگیری داشته باشید
علاوه بر داشتن برنامهای برای جبران اشتباهاتو شکست ها، برای جلوگیری از تکرار اشتباه پی در پی نیز باید برنامه ریزی داشته باشید. این روش به کارآفرینان اطمینان خاطر میدهد که از اشتباهات شما نتیجه مثبتی بدست خواهد آمد.
به مسیرتان بازگردید
عده زیادی از افراد هستند در زمان شکست اعتماد به نفس خود را به طور کامل از دست می دهند ،به شکست اجازه ندهید اعتماد به نفس و شجاعت شما را از در شما از بین ببرد. به خودتان زمان بدهید تا درسی که از این شکست گرفتهاید را در درون خودتان بایگانی کنید و زمانی که این کار را انجام دادید، دوباره به مسیرتان بازگردید و مجددا تلاش کنید. صبوری بیش از حد تنها به احساسات صدمه میزند بلکه جرات و جسارت را در انسان میگرد.دیدگاه شما به کاری که در برابر شکست انجام میدهید اهمیت زیادی دارد. برای اینکه بتوانید از این شکست به نفع خود بهره ببرید باید سرسخت باشید و از لحاظ روانی ابر قدرت باشید.
ایجاد چشمانداز
افرادی که بعد از رو به رو شدن با شکست برای ادامه مسیر مهارت بیشتری را بدست آورده اند تا با احتمالات بیشتری شکست را به زنجیرهای از عملکردهای ناشی از هرگونه سهل انگاری نسبت دهند تا به شخصیت خودشان. در مقابل آن هایی که با شکست نابود میشوند شکست را درصد پایینی از ای کیو و …. نسبت می دهند. این افراد با داشتن چنین نگاهی به شکست، قابلیت داشتن هر گونه کنترل بر امور را از خود میگیرند و در آینده درصد احتمال بسیار کمی وجود دارد که فرد ریسک پذیری باشند .
خوشبینی و پایدار بودن
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ از خصوصیت دیگر کارآفرینان موفق این است که بعد از شکست به مسیر خود باز میگردند، این مسیر مسیر خوشبینی است در کارآفرین های بزرگ و موفق دیده شده است که آن ها بیشتر از کارآفرینانی که بعد از اولین شکست مسیر کارآفرینی را رها کردهاند انتظار موفقیت و راه پر از هدف را دارند . این حس خوشبینی مانع از آن نمیشود که فرد فکر کند شکست موقعیتی همیشگی اوست. در نهایت، آن ها با درسی که از شکست خود بدست می آورند هر شکست را به عنوان پله برای رسیدن به موفقیت نهایی خود نگاه میکنند.خوشبینی یک احساس مثبت است و پایداری کاری است که شما با تکیه بر این احساس مثبت انجام میدهید. پایداری همان خوشبین بودن در مرحلهی عمل خود را نشان می دهد. زمانی که همه میگویند وقت دست کشیدن از هر کاری فرا رسیده است و بهتر است که همه چیز را رها کنیم و در خانه خود را حبس کنیم، آدمهای پایدار و موفق خود را از شکست ها آزاد میکنند و به مسیرشان ادامه میدهند. افراد پایدار شخیت جالبی دارند ،چرا که خوشبینی آنها هیچ وقت از بین نخواهد رفت و نخواهد مرد. این خصوصیت قدرت برخاستن پس از زمین خوردن را به آن ها میدهد.بنابر این هرگز از یاد نبرید که شکست نتیجهی زاویهی دید شما خواهد بود. اتفاقی که برای یک نفر شکستی ترسناک به نظر میآید برای افراد دیگر فقط و فقط به معنی یک عقبنشینی کوچک است. زیبایی موفقیت از آنجایی است که شما میتوانید نگاهتان را نسبت به شکست تغییر دهید تا بتوانید از آن برای بهتر شدن استفاده کنید.
از افرادی که افکار منفی دارند دوری کنید
ذهن انسان برای دور ماندن از هرگونه کسالت و ناراحتی، بدون لحظه ای توقف و درنگ کار میکند و خستگیناپذیر است و در حقیقت، ذهن هر کاری میکند تا از هر نوع دردی در هر اندازهای که هست جلوگیری کند. قسمتی از رنج و عذاب شکست، مرتبط با افراد دیگری است که به شما میگویند: هرچیزی که فقط من میگم درسته یا تو باید به حرف من گوش میدادی. افراد منفی نگر همیشه با تمام قدرت در کنار اطرافیان خود هستند تا از دید خودشان از شما انتقاد کنندو شما را وادار می کننند که آنچه که این افراد می گویند مو به مو اجام دهید. توصیه می شود که به حرف آن ها هیچگونه توجهی نداشته باشید، حرفها و غر زدنهایشان را نشنیده بگیرید تا بتوانید به شکستتان به چشم یک تجربهی ارزشمند نگاه کنید و از آن درس های زیادی گفته اید. سرگرم خودتان باشید و از تماس با این افراد دوری کنید. فقط این را بدانید که همیشه کسانی هستند که از شکستها و عدم موفقیت شما خوشحال و سر مست خواهند شد، اما شما دوستان واقعی هم دارید که پیروزیهایتان را تبریک می گویند و برای آن جشن میگیرند و با تشویقهایشان به شما انگیزه میدهند تا به هدفهایتان برسید.
به دنبال نشانه های موفقیت باشید
برای هر فردی در زندگی شکست میتواند سخت و غیر قابل تحمل باشد، اما زمان خوبی برای جستوجوی نشانههاست، چون موفقیت نشتنه هایی دارد. به دنبال این نشانه ها بگردید تا پیدایشان کنید. در هر زمینهای که تلاش میکنید و هر هدفی که دارید، دنبال افرادی بگردید که موفقیتهایشان، سر مشق و الگوی شماست. سپس جستوجو کنید تا کلید این قفل ها را پیدا کنید. این افراد موفق چه کار هایی را انجام داده اند؟ چقدر طول کشیده است تا به مقصدشان ( موفقیت ) برسند؟ چند بار شکست خوردهاند؟عموما افراد عادی باور نمیکنند که بیشتر افراد موفق، بارها و بارها شکست خوردهاند، اما قابل مهم ترین نکته آن ها این است که هرگز از تلاش کردن دست نکشیده اند. این، بزرگترین تفاوت بین افراد موفق با افراد ناموفق و مردمان عادی است. موفقترینها، روحیهی سرسختی در تسلیم نشدن و پشتکار دارند.
به شکست به عنوان یک فرصت نگاه کنید
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ گاهی اوقات، شکست به خودی خود دلیل ترس افراد نمی تواند باشد؛ بلکه این ترس از شکست است که آن ها را از اقدام باز میدارد. غلبه بر شکست، فرصتی است تا ترسهایتان را کنار بزنید؛ فرصتی برای قامت برافراشتن و بر میل درونی که میگوید است .ما همیشه برای دوری از از ناراحتی و درد،تلاش زیادی میکنیم تا برای به دست آوردن خوشی و لذت. اما اگر بتوانیم این درک و تمایل را تعدیل کنیم و برای رسیدن به اهداف خود بر ترسهایمان غلبه کنیم، یک دگرگونی و تحول روی خواهد داد؛ یک احساس شگفتانگیز و باورنکردنی که نتیجهی این احساسات به دور نبوده و تجربهای است پر از ارزش که مسیر رسیدن به اهداف را برای تمام افراد موفق، هموار میکند.
داشتن شریک در کارآفرینی
شراکت نامناسب را میتوان یکی از دلایل شکست کار آفرین های ایرانی عنوان کرد و نداشتن دقت مناسب در انتخاب شریک یا شرکاء؛ عدم میزان یکسان بودن تخصص شرکاء؛ در داشتن تعارف های کاری زیاد و ابراز نکردن مخالفتها و دخالت دوستیها در شراکت از یک شراکت نامناسب است.
مدیر امور مالی باشید
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟شکست در سرمایهگذاریهای جدید، بیشتر جنبه عملیاتی است که در آن کارآفرین توانایی در مدیریت امور تجارت بهطور مؤثر و کارآمد نیست. بهعنوان مثال،بسیاری از کارآفرینان اغلب خود را درگیر امورات اداره تجارت نمیکنند و این موضوع را به دیگران واگذار میکنند و بر روی اهداف بزرگتر تمرکز میکنند. اگرچه از بین این همه کارآفرینان باید تجارت خود را بهطور مرتب و یکسان مدیریت کنند. اما مشارکت در اجرای روزانه کارها ضروری و شرایط بحرانی دارند. این به این معنی است که کارآفرین باید تجارت را در سالهای اولیه شکلگیری، به حداقل برساند تا اطمینان خاطر حاصل شود که مشکلی در اجرای ایدههای تجاری مربوطه ایجاد نخواهد شد. بسیاری از کارآفرینان خود را درگیر مواردی مانند برنامهریزیهای کاری، منابع انسانی و امور مالی روزمره نخواهند کرد و در نتیجه هزینههای این سهلانگاری ها را باید پرداخت کنند. داشتن یک تیم قدرتمند نه تنها به تبدیل یک فرد عادی به کارآفرین موفق کمک میکند بلکه تمامی امورات کاری در جایگاه خود سیستم منظمی دارند .
عدم بررسی بازار
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ به طور کلی شکست خوردن در کسب و کار شما ممکن است.قبل از آنکه بخواهید وارد بازار کار شوید باید در مورد دو مموضوع مهم تحقیقاتی به عمل آورید. مورد اول این است که تعیین کنید مشتریان شما دقیقاً چه کسانی خواهند بود یا بهتر بگوییم که مخاطبان بازار هدف شما چه کسانی هستند ؟مسلماً همه مشتری شما نخواهند بود. اگر کار شما خرید و فروش ماشینهای گرانقیمت باشد، قطعاً افراد متوسط یا کم درآمد جامعه مشتری شما نخواهند بود. دانستن این که مشتریان شما دقیقاً چه کسانی هستند، در تمام اقدام های شما تاثیرگذار خواهد بود. هنگامی که همه چیز را، از ظاهر کار شما گرفته محصولات و محتوای تبلیغاتی، کاملاً بر اساس قشر افراد جامعه بازار هدفتان را طراحی کنید،به تمامی این اقدامات تأثیری دو چندان بخشیدهاید. نتیجه این تأثیر بیشتر، بالا بردن وفاداری مشتریان و تبلیغ دهان به دهان بیشتر خواهد بود.موضوع دوم، بررسی رقبا است. قبل از آنکه وارد بازار شوید، لازم است رقیب هایتان را به دقت بررسی کنید. و آنها جامعه مشتریانی شبیه به شما دارند. چه بسا کسب و کارهای شبیه به خودتان در عرصههای دیگر را نیز بررسی می کنند
چرا کار آفرینی قسمتی از شکست است ؟
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ اگر شما حرفه ای را به عنوان یک کارآفرین انتخاب کرده اید و قصد کارآفرین بودن را دارید ممکن است در طول مسیر خود برخی سختی ها و حتی برخی شکست ها را تجربه کرده باشید. البته این میتواند برای شما دلسرد کننده باشد، اما به این معنا نیست که شما دیگر توانایی اداره مسیر نخواهید بود. بسیاری از کارآفرینان ابر قدرت قبل از اینکه به نتیجه برسند قبل از آنکه تلاش کنند و اینکه تصمیم به حرفه ای شدن بگیرند، چندین بار شکست خورده اند. شکست گوشه ناچیزی از روند کارآفرینی است. شما وقتی یک بار شکست میخورید به معنای شکست دائم نیستید موفقیت باعث میشود ذهن شما به روی روش های جدید و تفکرات انتقادی در کارآفرینی باز شود. شما همیشه دسترسی به دیدن بخش های ضعیف خود نیستید مگر اینکه یک بار شکست بخورید تا بتوانید آن قسمت ها را ببینید. زمانی که شکست میخورید میتوانید بفهمید که در تلاش های قبلی خود کجای مسیر را اشتباه رفته اید و چه چیزی در برنامه ریزی های شما بوده و شما طبق برنامه ریزی خود عمل نکرده اید. شکست به شما یک فرصت منحصر به فرد برای عقب نشینی، ارزیابی و طراحی دوباره یک ایده را در بهترین حالت ممکنه خود میدهد.
چگونه در کارآفرینی شکست نخوریم ؟ در کارآفرینی شکست به معنای قوی بودن شما است، آیا میدانستید که میخواهید یک کارآفرین موفق باشید و به دنبال رویاهای خود بروید؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شغل سنتی شما را راضی نگه نمیدارد زیرا میدانستید که بهترین راه برای خوشحالی و راضی نگه داشتن خودتان این است که مسیر خودتان را مشخص کنید. بنابراین باید به خودتان افتخار کنید که این کار را انجام داده اید. زمانی که افراد دیگر از انجام این کار میترسند، یادتان نرود که این شما بودید که موفق شدید آرزو های خودتان را دنبال کنید و مسیر را در پیش بگیرید.اگر شما تشخیص دهید که چقدر برای ادامه مسیر قوی هستید میتوانید آن را یک بار دیگر نیز انجام دهید. یکی از دلایل مهمی که بسیاری از افراد نمیتوانند کارآفرینی موفق و خلاقیت شوند این است که آنها حتی این شجاعت را ندارند که برای کاری که قبلا کسی امتحان نکرده است در این مسیر قدم پیش بگذارند. این کاری است که شما قبل از هر کس دیگری انجام داده اید، حتی اگر هزاران بار شکست خورده باشید میتوانید آن را دوباره انجام دهید و مطمئن باشید شما بازهم فرصت موفق شدن را دارید.انسان ها هرگز بدون اشتیاق برای تلاش مجدد به جایی نخواهند رسید. در دنیای مدرن، ایده های زیادی وجود دارد که شما میتوانید آن ها را بهبود ببخشید و پر قدرت تر از آنچه که می پنداشتید عمل کنید.
«موفقیت یعنی افتان و سینه خیز رفتن از یک شکست به شکست دیگر، بدون از دست دادن اشتیاق.»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.